Olajcsere? Melyik márkát? Mikor?

2019.05.24.

Olajcsere? Melyik márkát? Mikor?

Mikor és milyen olajat tegyünk az autóba

Olajcsere? Melyik márkát? Mikor?

 

Olajcsere és futásteljesítmény:

Ahány autógyár annyi előírás! Léteznek 7.500 , 15.000, de mára már sajnos a 20-30ezer km a jellemző olajcsere előírás.

Fontos figyelembe venni, hogy az elmúlt 10évben a dizel és benzin motorgyártás hatalmasat fejlődött, de a motorolaj kínálat igazából ezt nem követte egyenesen arányosan. Tapasztalatunk és véleményünk az, hogy a mai tömeggyártás világában, nem érdeke az autógyártónak, hogy az autója elmenjen 10évet és több százezer km.-t. Elromlik, kidobjuk és újat veszünk elven gyártanak autókat!

Cégünk tanácsa, hogy maximum 15.000 km. lefutása után cseréltesse a Motoroláját és az olajszűrőt, még ha azt a gyártó nem is írja elő vagy ha  a számitógép nem jelzi. Sőt ha az autó erős igénybevételnek van kitéve, például taxi, terepjáró nagy teljesítményű akkor ezt az olajcsere periodust még lentebb kell vinni, általában ebben az esteben a 7.500-10.000 km az a futásteljesítmény amit egy motorolaj biztonságosan kiszolgál!

 

Milyen olajat tegyünk az autóba:

Kizárólag gyári előírásban előírt viszkozitású, de még ennél is fontosabb, hogy a gyári minősítésnek megfelelő motorolajat tegyük az autónkba.

 

Milyen márkájú motorolajat vásároljunk:

Az ismert márkáknál nem nyúlhatunk mellé. Gyári motorolajnak számit a Castrol, Mobil1, Shell, Total stb stb,

Továbbá szervizünkben előszeretettel használjuk a MOTUL kenőanyagokat is!

 

Szervízünkben előre egyeztetett időpontban állunk rendelkezésére olajcsere és más időszakos szerviz esetén is! Ajánlatot és időpontot itt tud kérni.

 

További probléma mentes autózást kíván:

Süvöltős Tamás
Márkafüggetlen Autójavító Kft

NTMyY2Rj