Autódiagnosztika Debrecen

2019.05.24.

Autódiagnosztika Debrecen

Autódiagnosztika több egy hibakód olvasásánál.

Autódiagnosztika több egy hibakód olvasásánál

Az autódiagnosztika nem csak egy egyszerű hibakód olvasás és törlési folyamat! Azt bárki meg tudja oldani képzetség nélkül is, de egy egyszerű hibakód olvasás és törlés folyamattal az autó nem fog megjavulni! Az autódiagnosztika ettől sokkal több….

Az autódiagnosztika és azon belül a különböző rendszerek felépítését és működését tanítják, a gépek használata is betanítást igényel.

 

Mi a különbség az autó diagnosztika és a hibakód olvasás között?

A különbség a hiba feltárásának mélysége. Egy példaként tudnám elmondani a lényegi különbséget

Az autó műszerfalán felvillan a Check lámpa (valami hiba folytán). Diagnosztika gépet csatlakoztatunk az OBD aljzatra és elindítjuk a Diagnosztikát. Feltételezünk, mondjuk egy EGR hibát. Egy hibakód olvasó jobb esetben ennyit fog jelezni nekünk: Kipufogógáz visszavezető rendszer hiba. Laikus emberek vagy szakmában nem jártasok erre egyből rávágják, hogy akkor EGR szelepet kell cserélni, pedig nem biztos.

Az autó diagnosztika a hibakód olvasással kezdődik, ugyan igy megkapjuk, hogy Kipufogógáz visszavezető rendszer hiba. Tehát egy támpont, hogy hol is keresgéljük a hibát. Az autódiagnosztikai gépet kezelő technikus itt nem áll meg, ettől mélyebre megy, és itt kezdődik a komoly része a történetnek, amely már szaktudást igényel! Megnézi, hogy mi az oka ennek a hibakódnak vagy hiba üzenetnek, ha tesztel. Meg tudja nézni, hogy a vezérlő panel hibásodott-e meg, vagy csak egy irányító solenoid szelep vagy mágneskapcsoló. Az EGR szelepet meg tudja vezérelni vagy szakadást tud mérni! Jelen esetben még azt is meg tudja nézni, hogy az EGR szelep nyitott vagy zárt állapotba került.-, és ha igen akkor az hány %osan történt!

 

Remélem a fenti példa értehető és egy kicsit több belelátást enged a diagnosztika világába. Nem egyszerű feladat megállapítani, hogy mi ment tönkre és , hogy miért ment tönkre, tehát elég időigényes egy profi diagnosztika.

 

ÁRAINK:

Hibakód olvasás és törlés, hibafeltárás:  5.000 Ft.

Autó teljes rendszer diagnoszika :  10.000 Ft.

Szervízünkben előre egyeztetett időpontban állunk rendelkezésére egy teljes autóendszer diagnosztikára! Ajánlatot és időpontot itt tud kérni.

 

További probléma mentes autózást kíván:

Süvöltős Tamás
Márkafüggetlen Autójavító Kft

MWViZWRk