Futómű javítás és futómű beállítás Debrecenben egy helyen!

2021.07.01.

Futómű javítás és futómű beállítás Debrecenben egy helyen!

Lehet, hogy egy futómű javítás munkafolyamata a futómű beállítással kezdődik, de mindenképpen azzal végződik!

Futómű javítás és futómű beállítás Debrecenben egy helyen!

 

 

A futómű beállítás nem mindig egyszerű feladat!

 

Lehet, hogy egy futómű javítás munka folyamata a futómű beállítással kezdődik, de mindenképpen azzal végződik!

 

Sok ügyfél jön futómű beállításra, mert éppen gondja akad az autóval, de sokan csak a futómű ellenőrzésként jönnek. Ügyfeleink között van olyan is, aki rendszeresen, évente futómű állító padi átvizsgálást kér!

 

Azok az ügyfeleink, akik bejönnek, hogy szeretnének egy futómű állítást, mert mondjuk most vett autójára új gumit és nem szeretné, ha annak bármi baja leegyen, vagy bármi más okból tér be műhelyünkbe „csak egy futómű beállításra jöttem” címszóval. Ennek természetesen semmi akadálya nincs, viszont munkafelvevőnk mindig mindenkitől megkérdezi mi a futómű állítás oka. És ez azért van, mert a futómű állítás csak akkor lehet sikeres, ha az autó futómű alkatrészei jók! Az ügyfelek válaszából sok minden kiderül.

 

Gondoljunk csak bele, egy kontra anya, egy csavar, ha be van rohadva, mert már x éve nem volt futómű állítva, vagy a futómű javítva akkor az, mennyire össze lehet rozsdásodva. Ilyenkor a futómű állítás lehetetlen! Sok futómű állító helyen azzal se foglalkoznak, hogy legalább megpróbálják meglazítani a problémás alkatrészt, általában elküldik az ügyfeleket, hogy cseréltesse ki az alkatrészt újra vagy oldja meg a problémát és jöjjön vissza, ha kész. Továbbá olyan is gyakran történik, hogy lazítás közben szakad szét egy csavar vagy egy alkatrész. Nah ez a nagyobb gond, mert az autó akkor mozgásképtelen lesz, lehet hívni egy trélert, hogy vigye el egy szerelőhöz akik mint tudjuk hetekre sőt hónapokra be vannak táblázva előre. Szóval nem egyszerű a helyzet.

 

Úgy gondolom ez nem korrekt hozzá állás. Viszont akinek csak egy futómű állító padja van nem is igazán tud mit kezdeni ezzel a roppant kellemetlen helyzettel! Öngól!

 

Futóműszervízünknek a kezdetekben nem volt futómű állító padja. Viszont a sikeres munkavégzéshez elengedhetetlené vált. Egy javítás után is és előtt is sokat mond egy lézeres futómű állító pad a futómű állapotáról! Ha nálunk futómű beállítás közben megy tönkre egy alkatrész nagy baj nincs, hiszen 3 szerelő állással rendelkezünk melyen a előre nem látható problémát azonnal orvosolni lehet! Ehhez nagy mennyiségű futómű alkatrészeket tartunk aktívan készleten, hogy a javítási idő a lehető legkevesebb legyen! Igy a felsorolt és példaként említett eseteket el tudjuk kerülni, az alkatrészt ki tudjuk cserélni akár azonnal.

 

Én úgy gondolom, hogy olyan futómű beállító céget kell választani akik autószervízként is működnek.

Amennyiben futómű beállítás időpontott akar foglalni kérem hívja kollégánkat:

Telefon: 06308388792

YzAyZjc5NT