Féknyereg hiba esetén felújítás is lehetséges?

2020.11.11.

Féknyereg hiba esetén felújítás is lehetséges?

Ha a féknyereg megszorul, fel lehet újítani, nem feltétlenül szükséges a cseréje.

Megszorult a féknyerged, szorul a munkahenger?

 

Sokan hirdetnek féknyergeket akciós áron, de mindig egyből csere a megoldás? Régen felújítottak egy alkatrészt a szerelők nem egyből cseréltek. Sajnos mára már nagyon kevés szerelő van aki tényleg szerel és nem csak cserél

 

Műhelyünkben a meghibásodott féknyergekkel is foglalkozunk és azok szakszerű felújítását is elvégezzük gyári alkatrészekkel!  

 

Féknyereg hibája általában a fékfolyadék csere kihagyása okozza, pedig mint tudjuk a fékfolyadékot legalább két évente cserélni kell! Az elöregedett fékfolyadéknak köszönhetően a féknyereg munkahengere károsul, korrodál és megszorul. Továbbá sok vitát olvashatunk különböző internetes fórumokon, hogy ez a féktárcsa a jó az a rossz, valakinek ez kezdett el ütni valakinek a másik. Ezek a teljesen megosztó vélemények és viták hátterében leggyakrabban a hibás féknyereg áll. Amikor a féknyereg megszorul a munkahenger még lehet éppen megmozdul de már nem tud teljesen visszaülni a helyére és ezáltal hő keletkezik emiatt a folyamatos hőterhelés miatt a féktárcsa elvetemedik.  

 

Féknyereg hiba jele egyértelműen a szoruló fék. Ez érintheti az első és a hátsó féknyergeket is.

 

Féknyereg csere nálunk csak a legutolsó alternatíva. Azért váljuk be, hogy egy új féknyereg ára 20-30ezer ft.-tól indul és akkor még utángyártott, de ennek feléből vagy negyedéből felújítható gyári alkatrészekkel. Jobban hangzik! Főleg ha mind a kettő vagy négy éríntett.

 

Fontos megjegyezni, hogy féknyereg felújítás után kötelező a gumi fék csöveket is cserélni valamint a féknyereg tartó konzolban lévő féknyereg csúszkákat is.

 

Féknyereg felújításra egy év teljeskörű garanciát vállalunk. Van mód a már leszerelt féknyergek felújítására valamint arra is, hogy mi szereljük le és fel.

 

Féknyereg felújítás áráról valamint a fékcsővek és fékfolyadékok áráról kérjen egyedi ajánlatott ITT

OTgxMDIwO