Automata váltó olajcsere Debrecen!

2022.03.04.

Automata váltó olajcsere Debrecen!

Az automata váltó olaj cserélő gép egy szakképzett technikus kolléga segítségével, tökéletes védelmet és hosszú élettartamot garantál az automata váltójának.

Automata váltó olajcsere Debrecen!

 

Az automata váltóban az olajcsere épp olyan fontos, mint a motorban a motorolaj csere, viszont nem olyan egyszerű!

 

De miért nem egyszerű?

Röviden és tömören az automata váltóból az olaját nem lehet egyszerűen leengedni! Ha egy autó automata váltójának olaj feltöltési mennyisége mondjuk 10liter és ezt le akarjuk engedni akkor jobb esetben is 3 vagy 4litert foguk tudni leereszteni! A maradék a rendszerben marad, értem ez alatt a wandlert vagy a hidrotömböt, szeleptömb stb. Tehát a teljes olajcsere eddig elképzelhetetlen volt. Amit a szervizek próbáltak úgy orvosolni, hogy öblítettek vagyis a 10 literből leengedett 3 liter fáradt olaj helyére friss automata váltó olajat öntöttek! De sajnos ez nem több mint hígítás, keverés. Cserének nem lehet mondani. Gondoljunk csak bele mi lenne ha az autónk motorjának csak a negyedét engednénk le és cserélnénk ki. Ugye? Mondanom sem kell, hogy ez nem tökéletes módszer vagy szerviz eljárás.

 

Jogos a kérdésként merülhet fel az autótulajdonosok fejében, hogy akkor mi a biztos megoldás.


Az automata váltók olajcseréjét két féle képpen lehet tökéletesen lecserélni és tökéletes szintre beállítani.


1.

Automata váltó felújítás után, mikor a váltó le és szét van szerelve és minden alkatrész új. Ekkor tökéletesen fel lehet tölteni friss automataváltó olajjal a rendszert. A lényeg a következő pont, hisz az automata váltó felújítást senki sem akarja, mindenki el szeretné kerülni, de automata váltó olaj csere nélkül mindenkinek 100%, hogy tönkre fog menni és váltó felújítás lesz a vége.

 

2.

Automata váltó olajcsere speciális géppel.
Igen létezik csak és kizárólag erre a műveletre külön fejlesztett és gyártott automataváltó olajcserélő gép, amellyel teljesen szakszerűen, literre pontosan és biztonságosan megoldható a váltó olajcseréje.

 

Az automata váltó olaj cserélő gép egy szakképzett technikus kolléga segítségével, tökéletes védelmet és hosszú élettartamot garantál az automata váltójának.

 

Sok autógyártó állítja (szerencsére napjainkban már nem), hogy az ő automataváltójuk olajcsere mentes, vagyis örök élettartalommal bír!  Hát ez a legnagyobb butaság amit már számos szaksajtó és gyártó is elismert. Mi az örök élettartalom? A gyártó szerint, ha 250.ezer km.-t elment az automata váltó hiba nélkül akkor már kiszolgálta az autót és tulajdonosát! Sajnos azonban nagyon sok váltó nem megy el 250 ezer km.-t sőt még 200.-at se és ennek oka az olajcsere hiánya. De akkor miért állította ezt a gyártó? Egyszerűen azért mert évekig nem volt megfelelő gép vagy más berendezés a szakszerű automata váltó olaj cseréjére. És mivel az automata váltó egy nagyon sok és kényes alkatrészekből álló szerkezet ezért nagyon fontos a megfelelő olajszint beállítása. De a megfelelő olajszintett csak egy megfelelő váltó hőmérsékleten lehet beállítani. Továbbá fontos a megfelelő viszkozitású és gyári minősítéssel rendelkező automata váltó olaj és természetesen az automata váltó szűrő cseréje is.

 

 

Mint említettem már a motorban is cseréltetjük az olajat és a szűrőt 10-15ezer km.-enként akkor a váltóban miértnem? Az automata váltós autókban a váltófelújítás borítékolható, viszont nem mindegy hogy ez a felújítás 200 ezer km.-nél lesz vagy 800 ezer km.-nél. Továbbá az automata váltó olajcsere melletti mérleget nézve vegyük figyelembe, hogy egy automata váltó felújítás 4 vagy 500 ezer forinttól akár 2 millióig is terjedhet!

 

Amennyiben önnek automata váltós autója van és még soha nem cserélt, vagy most vette és nem tudja cseréltek-e vagy ön egy gondos autó tulajdonos és szeretné, autójának a legjobbat akkor kérem, keressen bizalommal!

 

Automata váltó olaj csere Debrecen.

 

Automata váltó olajcsere időpontért vagy automataváltó olajcsere árakról érdeklődjön telefonon vagy ajánlatkérő űrlapunk kitöltésével.

 

AJÁNLATKÉRŐ ŰRLAP

 

 

ZWVlM