Automata váltó olajcsere géppel Debrecenben is!!!

2022.08.05.

Automata váltó olajcsere géppel Debrecenben is!!!

MEGOLDÁS AZ AUTOMATA SEBESSÉGVÁLTÓK KARBANTARTÁSÁRA ÉS OLAJCSERÉJÉRE!

MEGOLDÁS AZ AUTOMATA SEBESSÉGVÁLTÓK KARBANTARTÁSÁRANapjainkban a hazai piacon értékesített és a külföldről érkező használt autók is egyre nagyobb számban automata váltóval szereltek. Az automataváltó-piac folyamatos növekedést mutat és az előrejelzések szerint ez a tendencia idén is folytatódik. Az automata váltóval szerelt autók gyártóinak egy része már előír váltóolaj-csereperiódust. Más gyártók „élettartam” olajtöltetet említenek, tehát nem írnak elő cserét, viszont a gyakorlat azt mutatja, hogy akár már 60 000 km után is a váltóban lévő munkafolyadék igen erősen elhasználódik, elszíneződést mutat, és kellemetlen szagot áraszt.


Az automata váltó javítása igen költséges, így tanácsos élettartamát helyes karbantartással minél jobban meghosszabbítani.

Igaz ez minden olyan gépjárműszerkezetre, amely rendszeres munkafolyadék-cserét igényel. A modern gépkocsikban használt olajok, legyen szó akár motorolajról, akár az automata sebességváltóhoz használt olajról, különleges tulajdonságokkal rendelkező adalékanyagokat tartalmaznak, melyek a használatkor veszítenek ezekből a tulajdonságokból, kimerülnek, ezáltal csökken a minőségük. Élettartamuk több tényezőtől függ, például az éghajlati viszonyoktól, a vezetési módtól. Minden kenőanyag a használat során oxidálódik és részecskékkel szennyeződik.


Az automata sebességváltóhoz használt olajok esetében, a károsodás miatt, először a hajtóműrendszer, majd a teljes sebességváltó működése válik rendellenessé, bizonytalanná.

A felsorolt tényezőkre reagálva a Motul létrehozta a MotulEvo elnevezésű sebességváltó-karbantartási projektet. Ez az innovatív és egyedülálló program azoknak az autószerelő műhelyeknek szól, amelyek szeretnék megragadni ezt az üzleti lehetőséget és profiljukat ezzel a magas színvonalú szolgáltatással kívánják bővíteni.


ELŐNYÖK

A programot hat évvel ezelőtt indította az anyacég a német piacon. A már kiforrott koncepció alapja a Evo ATM 501s szervizegység, amely a sebességváltó folyadék cseréjéhez és az automata sebességváltó belső öblítéséhez használható. Ami a berendezés működését illeti, a legtöbb lépést teljesen automatikusan hajtja végre, vagy pedig a szervizegység lépésről lépésre útmutatást nyújt.

Az adapterkészleteink lefedik a magyar autópiac körülbelül 90%-át, és a járműtípustól függetlenül teljes körű megoldást kínálnak. Azonban, hogy minden elvárásnak megfelelhessen, partnerei kérésére további kiegészítő adaptereket kínál speciális hajtóművekhez.


ELSAJÁTÍTOTT ISMERETEK

A MotulEvo-projekt műszaki képzése olyan szakmai ismereteket nyújt a partnereknek, amelyek a mindennapi munkájukhoz szükségesek. A képzés két szintből áll: a projekt műszaki-kereskedelmi bemutatása és egy gyakorlati képzés az automata sebességváltó folyadékot cserélő berendezés használatáról. A 2014-ben indított projekt sikerét bizonyítja, hogy a világ minden táján több ezer ügyfelünk használja megelégedéssel.


ADATBÁZIS

A MotulEvo-projekt része a közvetlenül az autógyártótól származó, folyamatosan frissített adatbázis, amely az automata sebességváltók olajcseréjéhez szükséges információkat tartalmazza. A műszaki adatok könnyen letölthetők számítógépre vagy más mobil eszközre.


OKTATÁS ÉS KÉPZÉS
A MotulEvo a partnerek részére kínált átfogó képzési program az automata sebességváltók felépítésének alapelemeit és a fontosabb szerviztechnikák ismertetését is tartalmazza, ezáltal fejlesztve a vevők szakmai hozzáértését. A kurzus az automata sebességváltók folyadékait cserélő berendezés alkalmazásának általános elveit taglalja, továbbá gyakorlati képzéseket és foglalkozásokat nyújt, ahol a résztvevők megosztják tapasztalataikat és tanácsokat, valamint javaslatokat kapnak.

 

ELŐNYÖK?
Mindenekelőtt a termékválaszték! Függetlenül attól, hogy hagyományos bolygóműves, folyamatosan változó áttételű automata sebességváltóról (CVT) vagy duplakuplungos automata sebességváltóról (DCT) van szó, az automata sebességváltók számára kifejlesztett speciális összetételű, szinte az összes gyári specifikációhoz megtalálható a megfelelő váltóolaj, ami a gyári olajakkal megegyező minőséget és teljesítményszintet biztosít.
A professzionális sebességváltó-tisztításhoz kifejlesztett Motul Transmission Clean tisztítófolyadék ideális a lerakódások és szennyeződések könnyű és maradéktalan eltávolításához, ezáltal hatékony karbantartást biztosítva. A sebességváltó olaj-cserélő berendezésünk, minden automata sebességváltóval felszerelt gépjárművekhez, amely szinte bármilyen típusú automata sebességváltó
karbantartásához használható, és ami a legfontosabb, a névleges olajcsere-mennyiséggel közel 100%-osan azonos mennyiségű váltóolajcsere érhető el.YWJiN2